De beste kwaliteit vlees: De Rijke Manier

Kwaliteitsslagerij De Rijke

Als het op goed eten aankomt, is er niets zo luxueus als malse, goed gekruide biefstuk. Het is geen verrassing dat carnivoren dol zijn op de smaak van vlees en het moeilijk vinden om iets te eten waar geen vlees in zit. Laten we het eens hebben over wat je moet eten als je de best mogelijke kwaliteit vlees wilt. Hoewel sommige mensen misschien denken dat dit niet rendabel is, zult u verrast zijn hoe betaalbaar het is om goed vlees te kopen als u weet waar u moet zoeken. Bovendien helpt dit ook het milieu te sparen omdat er minder dieren worden geslacht als gevolg van uw beslissing. Er zijn vele soorten en kwaliteiten vlees beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal gelijk. De beste manier om vlees van de hoogste kwaliteit te krijgen is door grasgevoerd of geweid vlees te kopen van betrouwbare bronnen. Deze labels verwijzen naar het soort vee dat een boerderij fokt en hoe ze worden gevoed zodat ze gezond vlees van hoge kwaliteit produceren, in tegenstelling tot fabrieksvlees van grootschalige operaties die vaak hoge niveaus van antibiotica en andere medicijnen kunnen bevatten alleen voor een snellere groei, maar tegen een hogere prijs dan kleinere operaties niet altijd vlees van hogere kwaliteit produceren in het algemeen.

Wat is grasgevoerd vlees?

Grasgevoerd vlees wordt gevoed met vers gras, niet met granen. De houderijmethode voor grasgevoerd vee is vergelijkbaar met hoe mensen bedoeld zijn om te eten – met vers natuurlijk voedsel, zoals gras en kruiden. Dit levert ook betere vetgehalten, omega 3-vetzuren, mineralen, vitaminen en CLA (geconjugeerd linolzuur) op. Het vlees van grasgevoerde dieren bevat weinig calorieën en meer omega-3, vitaminen, mineralen en CLA dan dat van met graan gevoed rund- en lamsvlees. Dit komt omdat de dieren biologisch, organisch gras en kruiden eten, terwijl bij het eten van granen (zoals maïs, gerst of tarwe) alleen het graan de dieren voedt en niet het gras en de kruiden.

De meest voorkomende soorten grasgevoerd vlees zijn rundvlees, lamsvlees, schapenvlees en buffelvlees. Er zijn ook veel soorten wild die als grasgevoerd vlees kunnen worden gevonden, zoals hert, wild zwijn, eend en haas. Aangezien er zo veel verschillende soorten vlees beschikbaar zijn, is het belangrijk een betrouwbare bron te kiezen.

Wat is vlees van weilanden?

Vlees van weilanden is afkomstig van een boerderij die weidevee gebruikt. Deze dieren mogen vrij rondlopen en eten hun natuurlijke dieet van gras en kruiden. Dit dieet is anders dan met graan gevoede dieren omdat het is ontworpen om op natuurlijke wijze de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit het vlees te halen. In vergelijking met graangevoerd vlees bevat geweid vlees hogere gehalten aan vitaminen en mineralen, zoals bètacaroteen, vitamine C en E, calcium, omega-3 vetzuren, CLA en meer.

Dit komt omdat de dieren geen dieet van maïs en andere granen eten die met pesticiden worden bespoten en met giftige herbiciden worden overgoten. Het vlees bevat veel minder vet, omdat het dier volledig voedsel eet. Als u vlees van weilanden koopt, kunt u er zeker van zijn dat u kwaliteitsvlees krijgt dat beter is voor uw gezondheid.

Als het gaat om het kopen van vlees met of zonder bot…

Als het vlees dat u koopt een duidelijk bot heeft, krijgt u vlees met bot. Dit is veel beter voor u dan gemalen vlees, omdat het lichter verteerbaar is.

Gemalen vlees wordt gemaakt van fijngemalen hele dieren, maar ook van delen van dieren zoals het hart, de lever en de hersenen. Het is niet zo voedzaam als het vlees dat van het hele dier is gemalen. Om de voedingswaarde van het vlees veel groter te maken dan het zou zijn in de vorm waarin het wordt verkocht, moet het vlees worden vermalen. Wanneer je hele voedingsmiddelen zoals vlees fijnmaalt, verbruik je veel meer energie. Dit resulteert in een lagere voedingswaarde vergeleken met het eten van het hele voedsel. De beste plek om vlees te kopen is Kwaliteitsslagerij De Rijke.

Samenvatting

Er zijn veel goede redenen om grasgevoerd of beweid vlees te kopen. De kwaliteit van het vlees zal beter zijn, en het vlees zal gezonder zijn voor u en het milieu. Ook is er minder dierenmishandeling nodig, omdat er minder dieren worden geslacht.

Net als bij elk ander voedingsmiddel kunt u de vruchten plukken door vlees van hoge kwaliteit te kopen. Dit kan echter een uitdaging zijn, vooral wanneer u op zoek bent naar goedkoop vlees. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten bij het kopen van vlees, en we bespreken ook enkele van de beste kwaliteitsvleessoorten die er zijn.